Lista

Det har hänt ca 548 roliga saker sedan sist. Etta fyllde ett och blev glad för sitt tåg. Bea födde barn och blev glad för det. Obs det blev vi alla! :)) Erik fyllde år och blev glad för han alltid blir glad över att fylla år.

Men nu fokuserar vi på annat:

Snodde en lista av Martina som lyckligtvis också börjat blogga pga anledning (hon älskar mig).

1. Den värsta läsupplevelsen du haft?

Jag läste Den vidunderliga kärlekens historia bara ett litet tag efter att ha läst Parfymen. Blev så oerhört provocerad av den vidunderliga för att den dels påminde om Parfymen, men också för att den var dålig, så pass provocerad att jag ville riva sönder den. Det slutade med att jag slutade läsa. Kom kanske 50-100 sidor in i boken och sen var det bara tack och ajöss. Förbannade jävelbok, avskyr den fortfarande.

2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?

Oj svårt. En som lade en stämning över min själ redan i 17-årsåldern och som fortfarande ligger kvar där och skvalpar är Den kalla vinden och den varma, av Ray Bradbury. Noveller för all del men ack så ödesmättade och underbara. Vågar ej läsa om den pga vill inte förstöra känslan.

3. Har du läst någon bok du blivit riktigt skrämd av?

The Road är en sån bok som jag inte ens har läst för jag får sån sjuk ångest av bara tanken på den. Läser överlag mer socialrealism än skräck men när jag gick i fyran eller femman läste jag Jurtjyrkogården och blev skrämd.

4. Vad använder du som bokmärke?

Diverse snafs som ligger runt mig. Tex en bit garn/ett godispapper/en barnteckning eller ett hårgummiband.

5. När brukar du läsa? Hemma, på jobbet, på morgonen, på förmiddagen, på kvällen, innan du lägger dig…?

Har en enda lässtund om dagen och det är tiden mellan att barnen har somnat och jag går och lägger mig. Efter telesurf och bloggande och sticke och allt sånt. Brukar i bästa fall landa på 30-45 min om dagen.

6. Vilken var den första bok du läste?

Jösses, har verkligen ingen aning. Men en jag läste ganska tidigt var Spring Fanny, spring. Har aldrig bölat så mycket över en bok ever, varken förr eller senare.

7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?

Inbundet alla gånger! Avskyr att läsa den minimala pockettexten. Oklart om det har med mitt synfel att göra? Gillar tyngden av inbundet plus att de är alltid tjusigare. Alltid.

8. Vilken bok läser du nu?

Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón

9. Och vilken sida är du på?

322 av 478

10. Brukar du lämna ”kännetecken” i dina böcker? ( klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom eller andra barbariska åtgärder?)

Nä inget kladd. Herregud, jobbar på bibbla och har tillräckligt med äckliga kladdböcker omkring mig där.

11.Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?

Japp. Oerhört mycket. Väljer oftast om inte alltid bok efter omslag.

12. Sidantalet då?

Ja faktiskt. När jag läste littvet hade vi en diger läslista och efter att ha manglat igenom Brott och Straff på en vecka (är ju långsamläsare) blev jag alldeles matt och har sedan dess dragit mig för böcker tjockare än 300 sidor. Har tex inte vågat börja på En halv gul sol pga ca 3856 sidor lång. Dock börjar det vända, Steglitsan var så fantastisk trots många sidor så nu känner jag snarare att ju mer desto bättre!

13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?

Nej for fanders!

14. Finns det någon bok du läst flera gånger?

Tja alla Harry Potter samt alla bilderböcker vi äger.

15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?

Har kört på mina fötter med bokvagnarna på jobbet ett flertal gånger..

16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar?

Är ganska mycket en samlare ja. Har jag betalat för en bok så behåller jag den. Hade dock ett ryck för några veckor sedan då jag rensade bort kanske tre ikeakassar med böcker. De står i källaren nu, om jag skulle ångra mig..

17.Tar du med dig boken du läser på toa?

Nä där är telefontajm.

18. Just det, läser du i badrummet?

Bara bloggar i telen.

19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?

Nej inte alls. Men på bibblan blir jag ständigt uppdaterad och påmind om vilka böcker jag bör/vill läsa.

2 reaktioner på ”Lista

Lämna en kommentar